Mgr. Pavlína Formánková – CK Slunečnice

Loira a magická Bretagne

 

…. vydejme se společně za francouzskými panovníky na jejich skvostná sídla a poodhalme tajemství západního koutu Francie……

 

ZÁMECKÉ PERLY LOIRY a MAGICKÁ BRETAGNE

 

Termín: dle dohody                                                                         Cena: 7 400 Kč

Program:

  1. den – odpoledne odjezd z ČR, noční přejezd do Francie.
  2. den – naše první zastávka nás zavede na krásné bretaňské pobřeží Côte d Émeraude.. Zastavíme se u majáku na Cap Fréhel, protáhneme se po dlouhé cestě a užijeme si vhledů na skalnaté břehy omývané mořem. Pak budeme pokračovat do bývalého korzárského přístavu SAINT MALO, projdeme se po hradbách a odpočineme si na pláži. Bude-li nám přát příliv (či spíše odliv J ), projdeme se suchou nohou i na nedaleký ostrůvek Le Petit Bé.
  3. den – po snídani vyrazíme na MONT SAINT MICHEL, klenot románsko-gotické architektury. Prohlédneme si opatství, ochutnáme zdejší výborné galetky a povíme si, jak to vlastně je s hranicemi mezi Bretagní a Normandií. Poté přejedeme na jižní bretaňské pobřeží Cote  Sauvage. Nádherných vyhlídek si užijeme na poloostrově Quiberon. CARNACU se nad tisíci obrovskými vztyčenými menhiry budeme ptát, kdo je postavil a za jakým účelem? Po stopách tří mušketýrů se můžeme vydat při podvečerní procházce městečkem  VANNES.
  4. den – zámkem „šesti žen“ je nazýván CHENONCEAU. Zámek obývala královna Kateřina Medici i milenka jejího manžela Jindřicha II., Diana z Poitiers. Zámeckým křídlem postaveným přes řeku Cher procházela za 2. světové války demarkační linie. Zámek je obklopen nádhernými zahradami a Gustav Flaubert ho oslavoval jako „ přelud vznášející se ve vzduchu a na vodě“. Dalším královským sídlem je zámek v AMBOISE, v kapli sv. Huberta je pochován Leonardo da Vinci, který přijal pozvání Františka I. a poslední roky svého života strávil právě zde. Žil na nedalekém zámečku CLOS-LUCÉ, kde si dnes můžeme prohlédnout modely jeho vynálezů zkonstruované podle jeho skic.
  5. den – na nás čeká BLOIS – prohlédneme si zámek s unikátním známým točitým schodištěm a sálem Generálních stavů. Víte, že právě zde básník François Villon napsal svou slavnou baladu? Projdeme se i historickým centrem města (radnice, katedrála sv. Ludvíka). A na závěr největší zámek na Loiře – CHAMBORD, má 440 místností a 365 komínů. S velkolepou přestavbou původně loveckého zámečku započal proslulý „kníže renesance“, francouzský král František I. a dokončil ji až „král Slunce“ Ludvík IV. Noční přejezd do ČR.
  6. den – dopoledne příjezd do ČR.

 

Cena obsahuje: dopravu autobusem (klima, WC, audio, video), 3x nocleh se snídaní v hotelu Formule 1, komplexní cestovní pojištění + zákonné pojištění CK, doprovod českého průvodce

Cena neobsahuje: vstupné dle programu cca 40€.